2022 İlkbahar/Yaz Trend Raporu

Mart ayıyla birlikte baharın gelişini de yavaş yavaş hissetmeye başlıyoruz. Sezonun değişmeye başlaması, kıyafet dolaplarımızda yapacağımız güncellemelerin de habercisi. Ancak bundan önce 2022 İlkbahar/Yaz sezonunda nelerin yükselişe geçmeye hazırlandığını bilmekte fayda var. O halde okul yıllarını çağrıştıran parçalardan yeni nesil cazibe anlayışına, karşımıza çıkacak 8 trende göz atıyoruz.

  • Asi duruş

Derinin aykırılıkla bağdaştırılan duruşu yeni sezonda da devam ederken, etki alanı sadece ceketlerle sınırlı kalmıyor. Özellikle pantolon ve eteklerle yakaladığı uyumu siyahtan başka renklerle de harmanlamayı başarıyor.

Okul yıllarını akla getiren parçaları gözünüzün önünden geçirmeniz gerekse, polo yaka tişörtlerden V yaka kazaklara farklı seçenekler ilk akla gelen seçeneklerden olacaktır. 2022 İlkbahar/Yaz sezonunda ise tüm bu parçalar günlük görünümlere dahil olmaya hazır.

 

Lacoste

  • Renk cümbüşü
  • Renk cümbüşü

 

Birbirinden canlı renkleri buluşturmak artık temkinle yaklaşılması gereken bir konu değil. Aksine moda dünyası cesareti teşvik etmeye kararlı. Bunu da Tom Ford örneğinde gördüğümüz gibi birden fazla renge şans vererek gerçekleştirmek mümkün.

  • Takım oyununda yeni perde

 

Çabasız şıklık için başvurulabilecek en mantıklı yöntemlerden biri, uyumlu parçalardan destek almak. Hırka, etek ve büstiyer gibi üç parçadan oluşan takımlar ise yeni baştan kombinasyon oluşturma zahmetini ortadan kaldırıyor.

 

Brandon Maxwell

  • Beyazın detaylarda saklı masumiyeti
  • Beyazın detaylarda saklı masumiyeti

 

İlkbahar/Yaz sezonundan bahsederken beyazı es geçmek pek de olası değil. Bu renk, masum ve naif ruhunu elbiselere aktarmaktan yine vazgeçmiyor, ancak küçük bir farkla; dantel ve fırfır detayları yeni sezonda beyazın duruşuna hareket katıyor ve özel davetler için de uygunluğunu gösteriyor.

  • Mini eteğe rakip

 

Mini eteklerin aramızdan ayrılmaya hiç niyeti yok. Ancak bununla birlikte moda sahnesinde tek başına hüküm sürmesine geçit vermeyen parçalar devrede. Mesela maksi etekler… Tory Burch, Louis Vuitton ve Givenchy gibi markalar uzun etekleri koleksiyonlarına dahil ederek gündüzden geceye geçişi kolaylaştırıyorlar.

 

Tory Burch

  • Yeni nesil cazibe

Nensi Dojaka

  • Yeni nesil cazibe

Süper miniler, transparan detaylar ve dozunda dekolteler… Günümüzde cazibe anlayışı yeniden tanımlanırken, bu değişimi sağlayan ise Nensi Dojaka gibi yükselişe geçen tasarımcılar oluyor.

  • Bohem tavır

Yaz akşamlarının sakinliğine uyum sağlayabilen ve daha çok dökümlü parçalardan oluşan bohem görünümler 2022 İlkbahar/Yaz sezonunda yükselişe geçiyor. Hem farklı materyaller hem de dokuma teknikleriyle hayata geçen parçalara batik ve püskül gibi detaylar eşlik ediyor.

 

 

Kaynak: Vogue

2022 İlkbahar/Yaz Trend Raporu Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum