Çeşme’de Gezilecek Yerler

Çeşme Gezilecek Yerler bu yıl da arama motorlarında sıkça aratılan tatil yerlerinden olmuştur. Tatile gitmek isteyenlerin oldukça sıklıkla tercih ettiği göz alıcı berrak denizi, antik yapıları ve doğal güzelikleriyle meşhur bir tatil yeri olan Çeşme, Türkiye’nin turizm şehri olmasıyla ünlü İzmir ilinin bir ilçesidir. Çeşme’de gezip görmeniz gereken harika tarihi yerler ve sizlere muhteşem eğlence imkanı sunan bir çok mekan ve beach club’lar mevcut.

Yaz aylarında neredeyse tüm pansiyonlarının yüzde yüz dolu olduğu , sahillerinde adım atacak yer kalmayan Çeşme her yıl milyonlarca turistin konaklama merkezi oluyor. Çeşme Gezilecek Yerler hakkında sizlere detaylı bilgi vermeden önce Çeşme ile ilgili önemli bilgilere de yazımızda yer veriyoruz.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek Yerler

İçindekiler

  • Ilıca Plajı
  • Çeşme Kalesi
  • Aya Haralambos Kilisesi
  • Çeşme Çarşısı
  • Erythrai Antik Kenti
  • Delikli Koy
  • Alaçatı Yer Değirmenleri
  • Aya Yorgi Koyu
  • Çeşme Hakkında En çok Merak Edilenler

Ilıca Plajı

İzmir ilinin Çeşme ilçesinde bulunan Ilıca plajı, Çeşme’ye yalnızca 3 km uzaklıkta yer almaktadır. Sıcaklığıyla, berrak denizinin temizliği ve güzelliği ile meşhur olan Ilıca Plajı Türkiye’nin en güzel plajları arasında yer almaktadır. Ilıca Plajı ücretli mi? Çeşme Belediyesi’nin kiraladığı Ilıca plajına girişler ücretsizdir. Plaj boyunca şezlong veya şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı giderebileceğiniz büfeler yer alıyor ve plajda şemsiye, şezlong hizmetleri ziyaretçilere ücretsiz bir şekilde sağlanıyor.

Ilıca Plajı nasıl gidilir? Ilıca Plajına, Çeşme’ye varıldığı zaman Ilıca yolu sapağına saparak yaklaşık yarım saatte ulaşmak mümkündür fakat Çeşme’ye hiç girmeden Çeşme çevreyolundan 7 km sürecek yolculuk ile de varmak mümkün. Ayrıca otobüs ile gelmek isteyen kişiler çeşme şehir merkezinden ılıca plajına kadar dolmuş ile rahatlıkla gelebilirler. Ilıca Plajı kum mu? Türkiye’nin en çok tanınan plajlarından biri olan Çeşme Ilıca Plajı, 3 kilometreyi bulan uzunluğu, altın sarısı ince kumu, sığ ve berrak denizi, denizi besleyen sıcak su kaynaklarıyla, nisan ayından kasım başına kadar denize girilebilir sıcaklıktadır. Ilıca Plajı temiz mi? Tertemiz denizi ve pırıl pırıl kumsalıyla tatilcilerin beğenisini kazanan Ilıca Plajı, Ege’nin en güzel ve en temiz plajlarından birisi olarak dikkat çekiyor.

  • Ilıca denizi sıcak mı? Ilıca plajı İzmir’deki en sıcak plaj olarak geçiyor. Yer altından çıkan sıcak sular Ilıca plajını oldukça sıcak tutuyor. Dünyada en enteresan ve en zor bulunan plajlardan biri olan Ilıca Plajının sularının sıcaklığı 58 derece civarındadır. Ilıca dalgalı mı? Tatilde dalgasız ve durgun bir deniz arayışındaysanız burası en doğru adres çünkü Ilıca Plajı’nda bir dalgakıran bulunuyor.
  • Ilıcaya Ne zaman gidilir? Ilıca plajı, ülkemizde sadece yaz aylarında değil değil aynı zamanda ilkbahar ya da sonbahar aylarında da denize girilebilen bir plaj olarak bilinmektedir. Bunun nedeni, Ilıca plajının yeraltı kaynak suyuna çok yakın mesafede bulunduğu için sularının sıcaklığının denize girmek için oldukça ideal olmasıdır.
  • Ilıca plajında duş var mı? Plajda ücretsiz tuvalet imkanı olduğu gibi ücretsiz duş imkanı da var.  Ilıca Plajı derin mi? Ilıca plajının denizi oldukça sığdır bu sayede yüzmeye gelen yetişkinler, küçük çocuklar denizin bir anda derinleşmeme avantajından yararlanarak diledikleri gibi yüzebilirler.

İzmir Çeşme’ye gittiğiniz zaman görmeden ve turkuaz renkli berrak sularında yüzmeden gelmemeniz gereken muhteşem güzellikteki bu plajı es geçmeyin. Plajın çok kalabalık olmayan zamanlarında burada kamp yapabilir ve akşam olduğu zaman gün batımını doyasıya seyredebilirsiniz. Bölgedeki seyyar satıcılardan boyoz ve İzmir bombası almayı ayrıca gevrek yemeyi de unutmayın.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek YerlerÇeşme Kalesi

Çeşme Kalesi, İzmir’in Çeşme ilçesinde Çeşme Sahili olarak bilinen yerde Atatürk Bulvarı üzerinde yer alıyor. Devasa büyüklükteki göz alıcı tarihi kale İzmir merkeze 35 kilometre uzaklıktadır. Aslında bir sahil kalesi olan yapı, denizin doldurulmasından dolayı günümüzde 200 metre kadar iç kısımda bulunuyor. II. Beyazıt Döneminde inşa edilmiş Çeşme Kalesi, oldukça iyi korunarak günümüze kadar ağlam bir şekilde ulaşan ve görülmeye değer manzaralar sunan tarihi bir yapıdır.

Çeşme Kalesinde ne var? Günümüzde restore edilen kalenin içinde Çeşme Arkeoloji Müzesi yer almaktadır. Arkeoloji müzesi olarak hizmet veren kalede Ceneviz Kulesi ve Sanat Galerisi, Cezayirli Hasan Paşa Kulesi,Umur Bey Kulesi ve Sergi Salonu, Osmanlı – Rus Deniz Savaşı Sergisi, Barbaros Kulesi, Beyazıt Kulesi, Çakabey Kulesi, Cami, Amfora Sergisi ve Arkeoloji Salonu bulunan Çeşme Kalesi vardır.

Çeşme Kalesi nasıl gidilir? Toplu taşıma araçları, taksi veya özel aracınızla kolaylıkla gidebileceğiniz Çeşme Kalesine 760 numaralı Urla-Çeşme otobüsü ile gidebilirsiniz. Eğer havaalanından direkt olarak gitmek istiyorsanız havaş olarak bilinen otobüsler ile Çeşme kalesine gidebilirsiniz. Çeşme Kalesi hangi günler açık? Bu güzel kaleyi keşfetmek ve müzesinde gezmek için herhangi bir günü beklemeniz gerekmiyor. Çeşme Kalesi ve müzesinin kapıları ziyaretçilerine yılın her gününde açık.

  • Çeşme Kalesi ziyaret saatleri? Çeşme Kalesi ve Çeşme Müzesi’ni yaz dönemi (1 Nisan – 31 Ekim arasında) 08:00 – 18:30, kış döneminde (31 Ekim – 1 Nisan arasında) ise 08:30 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.
  • Çeşme Kalesi Giriş ücretli mi? Çeşme Kalesi’ne giriş ücretsizdir ancak Çeşme Müzesi’ne giriş ücreti 25 TL olarak belirlenmiştir.

UNESCO tarafından Dünya Mirası Geçici Listesine dahil edilen Çeşme Kalesi İzmir’in tarihi geçmişinin kalıntılarını görmek isteyen ziyaretçiler için oldukça ideal bir noktadır. Çeşme Kalesi müze kart geçerli mi? Çeşme Kalesi’ne girişlerde Müze kart geçerlidir. Bir zamanlar denize sıfır olan görkemli Çeşme Kalesi’ni ziyaret etmeye, içerisinde bulunan harika yapıları görmeye karar verirseniz bu güzel kalede bol bol fotoğraf çekinmeyi ve bir sürü anıyı ölümsüzleştirmeyi unutmayın.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek YerlerAya Haralambos Kilisesi

İzmir’in Çeşme ilçesinde bulunan ve Rum Ortodoks ibadethanesi olarak 1832 yılında inşa edilen Aya Haralambos Kilisesi, İzmir Çeşme’ye gittiğiniz zaman tarihi yapısı ve iç dekoruyla ilginizi çekebilecek güzel yapılardan biridir. Çeşme Belediyesi tarafından restore edilerek Kültür ve Sanat Merkezi olarak hizmete açılan ve heybetli bir yapıya sahip oluşuyla bilinen kilise turistler tarafından da oldukça yoğun ilgi görüyor.

  • Aya Haralambos Kilisesine nasıl gidilir? Çeşme Çarşısı’nda bulunan Aya Haralambos Kilisesi’ne, Çeşme’ye giden otobüs ve minibüsler ile kolay bir şekilde ulaşım sağlanabilir. Aya Haralambos Kilisesi Çeşme merkezde yürüme mesafesinde bulunuyor. Aya Haralambos Kilisesi Nerede? Aya Haralambos Kilisesi Çeşme merkezde İnkılap Caddesi üzerinde yer alıyor.
  • Aya Haralambos Kilisesi ziyaret saatleri? 24 saat boyunca açık olan Aya Haralambos Kilisesi’nin ziyaret saatleri içerisinde yapılan etkinlik saatlerine göre değişiklik gösterebiliyor. Restorasyon sürecinden sonra içinde çeşitli sosyal aktiviteler düzenlenen kilisede çeşit çeşit ürünler satın alabileceğiniz hediyelik eşya dükkanları da bulunuyor.
  • Aya Haralambos Kilisesi giriş ücretli mi? Günümüzde, Aya Haralambos Kilisesine giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

Günümüzde kermeslerin, sanat sergilerinin düzenlendiği bir kültür merkezi olarak kullanılan Aya Haralambos Kilisesi aynı zamanda Rumlar tarafından ibadethane olarak da kullanılıyor. Aya Haralambos Kilisesi’nde ayin yaptıkları bilinen Rumlar, kültürlerini Çeşme’de yaşatıyorlar. Restorasyonundan sonra hem yerel halkın hem de turistlerin ilgisini daha çok çeken bu tarihi kilise, Çeşme ziyaretinizde yapı planı ve süslemeleri sayesinde ziyaretinize değer bir yerdir.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek YerlerÇeşme Çarşısı

Ailelerin, arkadaş gruplarının ve yalnız tatil yapmak isteyenlerin uğrak yeri olarak tanınan Çeşme’de bulunan yan yana meyhaneleri, hediyelik eşya dükkanları ve züccaciyeleri ile uğrak bir yer haline gelen Çeşme çarşısı, Çeşme’nin gezmeye değer muhteşem bir sokağı olarak biliniyor.

Günün her saatinde hareketli ve kalabalık olan Çeşme çarşısı aradığınız her şeyi bulabileceğiniz capcanlı bir merkez. Çeşme Çarşısı Nerededir? İzmir Çeşme çarşısı, Çeşme beldesinin merkezinde bulunuyor. Sokaklarının her yanında birbirinden güzel işletmeler bulunan Çeşme Çarşısı alışveriş yapmak, konaklamak, dinlenmek ve gezmek için harika bir seçim olacaktır.

  • Çeşme Çarşısında ne var? Gezi rotalarının atlanmayan durağı olarak görülen Çeşme Çarşısı önemli tarihi yerlere ev sahipliği yapıyor. Çeşme çarşısı aynı zamanda meşhur Aya Haralambos Kilisesi’ne de ev sahipliği yapıyor. İçerisinde birçok tarihi bina ve otantik yapı bulunduran çarşı bu yönleriyle bir merkez içerisinde pek çok önemli yeri gezip görebilme fırsatı sunuyor.
  • Çeşme Çarşısı’nda Ne Yapılır? Çeşme Çarşısında İzmir’in meşhur yemeklerinin özellikle meşhur kumrusunun tadına bakabileceğiniz, dinlenebileceğiniz birçok cafe ve restaruant mevcut. Ayrıca, Çeşme Çarşısına gittiğiniz zaman çarşıda bulunan hediyelik eşya dükkanlarından sevdikleriniz için çeşitli güzel, anlamlı hediyeler alabilirsiniz. İzmir gezinizi ölümsüzleştirmek ve sevdiklerinizi mutlu etmek için harika şeyler bulabilirsiniz.

Begonvilli sokaklarıyla mükemmel bir atmosfere sahip olan çarşıdan deniz kenarına kadar yürüyerek ciğerlerinizi İzmir havasıyla doldurabilirsiniz. Bununla birlikte çarşıdan kaleye doğru yüründüğünde karşılaşılan eğlence mekanları ve deniz kıyısı görenleri büyülüyor. Çeşme Çarşısı’na Nasıl Gidilir? Çeşme Çarşısı merkezde bulunduğu için buraya ulaşabilmek için pek çok ulaşım seçeneği mevcut ve bu sayede çok fazla efor harcamadan kolaylıkla varılabiliyor. Çeşme çarşısına gidecek olan kişinin araç tercihine bağlı olarak gitme süresi ve konforu değişebiliyor.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek YerlerErythrai Antik Kenti

Antik Ege dünyasının önemli yerleşimlerden biri olan Erythrai antik yerleşimi İzmir Karaburun Yarımadası’nda, İzmir’den yaklaşık 60 km uzaklıktaki Çeşme’nin 20 km kuzey doğusundaki Ildırı Köyü’nde yer almaktadır. Çeşme’nin Ildırı köyünün antik dönemdeki adı Erythrai’dir. Çeşme Ildırı’da bulunan Erythrai Antik Kenti adını Yunancada “kırmızı” anlamına gelen erythrostan alıyor ve Kızıl Kent anlamına geliyor.

Erythrai Antik Kenti’nde ne var? Erythrai Antik Kentinde tepede yer alan Athena Polias Tapınağı, Heroon Tiyatrosu, Matrone Kilisesi, Kybele Kayalıkları rahatlıkla gezilebiliyor. Kentin tepesinde ufak bir tırmanışla ulaşacağınız kilise metruk ama hala görkemli bir şekilde duruyor. Bu noktadan müthiş manzaralı günbatımını izleyebileceğiniz gibi Çeşme adalarını da seyredebilir, Ildırı’ya tepeden bakabilirsiniz.

Erythrai antik kenti ziyaret saatleri Hafta içi  08.15-16.45 saatleri arasında ziyarete açık bulunan Erythrai Antik Kenti hafta sonları ise misafir ziyaretlerine kapalıdır. Erythrai Antik kenti tek bir yapıdan çok bir antik açıkhava müzesi ve arkeopark havasındadır.  Günümüzde parçalanmış sur yapılarından oluşan antik kentin birçok kısmı ziyarete açıktır. Yapısıyla ve içinde bulunan tarihi mirasla size güzel duygular yaşatacak olan bu güzel antik kente gitmek için kendinize bir şans vermelisiniz. Eminiz ki seyredeceğiniz muhteşem İzmir manzarası sizi mest edecektir. Erythrai Antik Kenti giriş ücretli mi? diye soranlar için güzel bir haberimiz var, Erythrai Antik Kenti için herhangi bir giriş ücreti alınmıyor.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek YerlerDelikli Koy

Manzarasıyla, deniziyle, sıcakkanlı insanlarıyla, çeşit çeşit doğal güzellikleriyle insanı büyüleyen İzmir’de henüz keşfedilmeyen nadir güzelliklerden olan Delikli koy, denizin tadını çıkarmak isteyenler ve huzurlu, sessiz sakin bir tatil arayışında olanlar için harika bir varış yeri olarak geçiyor. Denize girmek için sakinliği arayanların tercihleri arasında yer alan koy, turkuaz rengi denizi ve dalgalar ve rüzgarın aşındırdığı kireç kayalıklarıyla görsel şölen sunuyor.

İsmini içinde barındırdığı doğal yollarla oluşan şekillerden alan Delikli Koy’da vakit geçirmek salt deniz sesinden hoşlanan insanlar için oldukça keyifli. Delikli Koy giriş ücreti? Doğa harikası olan ve henüz çok kişi tarafından bilinmediği için sakin bir tatile ve kamp yapmaya çok uygun olan bu güzel koya giriş tamamen ücretsiz. Delikli Koy nerede? Delikli Koy, İzmir ilinin Çeşme ilçesinde Ovacık mahallesinde bulunmaktadır.

  • Delikli Koy’a nasıl gidilir? Fazla insan tarafından henüz keşfedilmeyen Delikli Koy’a ulaşan herhangi bir toplu taşıma aracı yok. Buraya ulaşmak için taksi ya da özel aracınızı kullanabilirsiniz. Delikli Koy’a ulaşım şahsi aracınızla İzmir merkezden 2-3 saat sürüyor. Eğer özel aracınız yoksa Alaçatı Port’a kadar ulaşıp porttan sonraki yaklaşık 4 km’lik bölümü yürüyerek veya otostop yoluyla aşmanız gerekiyor.
  • Delikli Koy taş mı kum mu? Denizin dibi ve sahil tamamen çakıl taşlar ile kaplı. Delikli Koy duş var mı? Herhangi bir işletme tarafından işletilmeyen Delikli Koy’da tuvalet, duş gibi temel ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız herhangi bir alan ne yazık ki bulunmuyor. Herhangi bir gölgelik alanı, tesisi bulunmayan bu koya giderken şemsiyenizi ve tüketeceğiniz besinlerinizi, suyunuzu giderken yanınıza almanız naçizane tavsiyemizdir.
  • Delikli Koy’un denizi nasıl? Delikli Koy’un güzel renkli denizi bölgedeki diğer plajlardaki deniz suyuna göre oldukça soğuktur ancak sıcak İzmir günlerinde ferahlamak isteyenlerin varış noktası olmalıdır. Yalnız deniz dibindeki çakılların keskin olduğu hususunda sizleri uyarmalıyız.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek YerlerAlaçatı Yer Değirmenleri

Küçük bir tepenin üzerinde kurulmuş olan ve yerli, yabancı herkesin ilgisini üzerine çeken büyüklükleri birbirinden farklı dört adet Alaçatı Yel Değirmenleri, 1850’li yıllardan kalma taş yapılar olarak Çeşme’de gezilecek yerler listesinde hemen göze çarpıyor. Rüzgar alan tepelerde inşa edilmiş olan silindirik gövdeli, dairesel forma sahip, yığma taş duvarlı değirmenler iki veya üç katlı olarak tasarlanmışlardır.

Rumlar tarafından buğday öğütmek için inşa edilen değirmenler, günümüzde gün batımını izleyip muhteşem nostaljik fotoğraflar çekebileceğiniz bir konumda yer alıyor. Aynı zamanda yüzlerce yıllık taş değirmenleri, Arnavut kaldırımlı sokakları ve kasaba manzarasıyla ünlü seyir noktaları arasında yer alıyor.

Alaçatı Yer Değirmenleri nerede? İzmir’in Çeşme İlçesine bağlı olan Alaçatı Belediyesinde olan yer değirmenleri Tokoğlu Mahallesinde bulunuyor. Alaçatı yer değirmenleri Çeşme’ye yaklaşık 20 km uzaklığındadır. Alaçatı Yer Değirmenleri nasıl gidilir? Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı, Alaçatı ilçesinin merkezinden yaklaşık 3 km güneydoğuya doğru uzanan doğal bir bölgededir. Bu bölgeye Çeşme Merkez’den gitmek için havaş adlı toplu taşıma aracını kullanabilirsiniz. 760 numaralı otobüs hattı da Alaçatı Yer Değirmenleri’nin yakınından geçmektedir.

  • Alaçatı Yer Değirmenleri aktiviteler? Arkeolojik bir alan olarak kabul edilen Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı’nda gezilebilecek eserler arasında, antik çağlardan kalma eski yel değirmenleri, Selçuklu döneminden kalma Ahmetbey Köprüsü, eski taş binalar ve birçok çeşitli antik kalıntılar bulunmaktadır. Parkın her yanında, eşsiz doğa güzelliğine sahip çarpıcı manzaralar, saksağanlar, güvercinler, kırlangıçlar, kırık kuşlar, kızıl pelikanlar ve birçok tür kuş dolaşıyor.
  • Alaçatı Yer Değirmenleri giriş ücreti? Alaçatı Yer Değirmenlerine giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Dört değirmenden birinin kafe olarak kullanıldığı bu güzel mekanda bol bol fotoğraf çekerek Alaçatı mazarasını eşliğinde sevdiklerinizle vakit geçirebilirsiniz.
  • Alaçatı Yer Değirmenleri ziyaret saatleri? Alaçatı Yer Değirmenleri’nin kapısı yerli ve yabancı ziyaretçilerine 24 saat boyunca açıktır.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek YerlerAya Yorgi Koyu

Çeşme‘nin meşhur koylarından olan Ayayorgi Koyu, Çeşme’de size adeta kendinizi bir havuzdaymışsınız gibi hissettiren en berrak denizlerden birine sahip olduğu için ve rüzgar almayan koylardan biri olduğu için her yıl aralarında ünlü isimlerin de olduğu binlerce insanın akınına uğruyor. İçerisinde bulunan plajlar gündüzleri plaj hizmeti verirken; akşam 18.00’den sonra club olarak hizmet veriyorlar.

Aya Yorgi Koyu nerede? Çeşme İlçesinin Sakarya Mahallesine bağlı olan Aya Yorgi Koyu, İzmir merkeze yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunmaktadır. Çeşme merkeze olan uzaklığı ise yaklaşık 13 km’dir. Ayayorgi Koyu’na nasıl gidilir ? Çeşme merkezden taksi ile ortalama 5 dakikada Aya Yorgi Koyu’na ulaşabilirsiniz. Ayayorgi Koyu ve Plajına toplu taşıma ya da hususi araç ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım sağlayacak olanlar İzmir otogarına gelmelidirler. Ardından servislerle ilk önce Çeşme ilçesine ulaşmak gerekiyor. Çeşme merkezden kalkan minibüsler ile Aya Yorgi Koyu’na ulaşabiliyorsunuz.

  • Aya Yorgi Plajı Ücretli mi? Giriş ücreti kişi başı hafta içinde 400 TL iken, hafta sonunda bu rakam 500 TL’ye çıkıyor ve bu parayla içeride istediğiniz gibi yiyip içebiliyorsunuz. Plaj girişinde çocuklar için herhangi bir ücret talep edilmiyor.
  • Ayayorgide nerede denize girilir? Çeşme’nin en güzel koylarından biri olan Aya Yorgi’de denize girmek için birçok beach ve beach club mevcuttur, zaten bu bölgede denize girebileceğiniz ücretsiz bir halk plajı ne yazık ki mevcut değildir. Aya Yorgi Koyu’nda bulunan plajlar arasında en çok tercih edilen nezih plajlardan biri Babylon plajıdır.

İzmir’in hem ünlüler hem turistler tarafından sıkça tercih edilen en popüler koylarından biri olan Aya Yorgi Koyu’ndaki hem gündüzleri turkuaz rengindeki dalgasız berrak denizin, parıldayan güneşin, altın rengindeki kumsalın tadını çıkarmak hem de akşam olunca sınırsız eğlence sayesinde doya doya eğlenmek isteyenler için harika olan bu fırsatı kaçırmayın ve İzmir Çeşme’ye gittiğiniz zaman bu güzel Koy’a en az bir gününüzü ayırın.

Çeşme'de Gezilecek YerlerÇeşme’de Gezilecek YerlerÇeşme Hakkında En çok Merak Edilenler

Çeşme’nin Neyi Meşhur? Kumrusuyla, boyozuyla, sebze yemekleriyle, lokmasıyla ve özellikle çikolata aşıklarına parmak yedirtecek nefis İzmir bombasıyla meşhur olan İzmir Çeşme’de tatilin yanında yemek yemeyi de çok seveceksiniz.

Çeşme’ye ne zaman gidilir? Çeşme’ye gitmek için en uygun zamanın turizm sezonu olan mayıs – eylül arasında olduğunu söyleyebiliriz. Yerli ve yabancı birçok ünlünün de tatil için tercih ettiği Çeşme yaz ayları boyunca oldukça kalabalıktır. Havaların aşırı derecede sıcak olmadığı mayıs ve eylül aylarında ise oldukça sakindir ve huzurlu bir tatil için tercih edilebilir.

Izmirden çeşmeye nasıl geçilir? İzmir’den Çeşmeye gitmek için otobüs, taksi ya da özel araç gibi alternatif araçlar vardır. İzmir merkezinden yaklaşık 87 km uzaklıkta yer alan Çeşme’ye ulaşmak için öncelikle İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na gitmeniz gerekiyor. Adnan Menderes Havalimanı’ndan İzban ve Eshot otobüsleriyle Fahrettin Altay’a ulaştıktan sonra Çeşme otobüslerine binebilirsiniz. Ortalama 70-90 dakika gibi bir sürede Çeşme’de oluyorsunuz. Özel araç ile İzmir- Çeşme arası yolculuk ortalama 60 dakika sürmektedir.

İzmir çeşmede ne yenir? Çeşme; İzmir kumrusu, taze ve nefis balıkları, deniz mahsulleri, lezzetli Ege otları, döneri, pidesi, serpme kahvaltısı, damla sakızlı dondurması, kabak çiçeği dolması ve çok daha fazlasının yer aldığı güzel Ege mutfağı ile ziyaretçilerinin gözlerine olduğu kadar damaklarına da hitap etmektedir.

Çeşmede denize girilir mi? Yaz,plaj, tatil deyince akla ilk gelen yerlerden biri olan Çeşme, mavi bayraklı plajları, bembeyaz kumsalları, turkuaz rengi denizi ile gören gözleri büyüleyen el değmemiş sakin koyları ile tatile gitmek isteyenlerin vazgeçilmez adresidir. Çeşmede en sıcak deniz nerede? Çeşme’de denizin en Sıcak Olduğu Plaj – Ilıca Plajı’dır. Eğer tatil için İzmir’e gitmeyi düşünüyorsanız milyonlarca insan tarafından tercih edilen Çeşme sizin için güzel bir alternatif olabilir.

Kaynak: Cemre

Çeşme’de Gezilecek Yerler Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum