Civciv Ne Yer?

Civciv ne yer, sorusu civciv sahibi olmak isteyenlerin en çok merak ettiği konular arasında yerini almış durumda. Tüm canlılarda olduğu gibi civcivler de ilgiye ve bakıma muhtaçtır. Özellikle yeni doğan yavru civcivlerin özel bakıma ihtiyaçları vardır. Yavru civcivlerin yeterli ve dengeli beslenmesi onların sağlıklı gelişimi açısından oldukça önemlidir. Gelişme döneminde olan ve çok hızlı gelişen civcivlerin protein ihtiyaçları fazladır. Bu nedenle onları beslerken protein ihtiyacının en az %20 şekilde karşılanması gerekir. Özellikle haşlanmış yumurta civcivler için ideal bir besin olacaktır. Bu nedenle evde civciv ne yer sorusu yeni doğmuş minik ve sevimli civcivlerin hayatta kalmaları, sağlıklı bedensel gelişimleri için oldukça önemli bir konudur. Civcivlere verebileceğiniz en temel gıda şüphesiz piyasada satılan civciv yemleridir. Civciv yemleri alarak civcivlerinizi besleyebilirsiniz. Bu aşamadan sonra büyüme evresine giren civcivler için civciv nasıl beslenir, civcive ne verilir gibi birtakım temel soruları inceleyebiliriz.

İçindekiler

  • Yeni Doğan Civciv Bakımı
  • Civciv Nasıl Beslenir
  • Evde Civciv Bakımı Püf Noktaları
  • Civciv Bulgur Yer Mi?
  • Evde Civciv Yemi Hazırlama

Yeni Doğan Civciv Bakımı

Yeni doğan civciv bakımı dikkat ve özen gerektiren bir konudur. Yeni doğan civcivler en az bir aylık olana kadar yemle beslenmelidir. Civcivler için hazırlanmış civciv yemlerinden alarak yeni doğmuş civcivlerinizi besleyebilirsiniz. Civcivler 1-2 gün gibi çok kısa bir süre içerisinde yemlenmeyi öğrenebilirler. Ancak yeni doğan civcivlerinizi yemlerken dikkat etmeniz gereken en önemli mesele yemlerin az miktarda verilmesi ve verilen bu yemlerin taze olmasıdır. Yeni doğan civcivler bir aylık olduktan sonra evde kalan ekmek kırıntılarından verebilirsiniz. Ayrıca büyüme dönemlerinde olduklarından dolayı protein ihtiyaçları fazladır. Onların protein ihtiyaçlarını gidermek için ise haşlanmış yumurta sarısı verebilirsiniz. Haşlanmış yumurtanın sarısını parçalayarak civcivinize verebilirsiniz. İlerleyen süreçlerde ise buğday veya farklı besinlerden vererek bedensel gelişimlerine katkıda bulunabilirsiniz. Yeni doğan civciv ne yer sorusunu cevapladığımıza göre civciv bakımına dair diğer konulara geçebiliriz.

Civciv Nasıl Beslenir

Civciv nasıl beslenir, sağlıklı gelişimleri açısından onlara ne verebiliriz? Civcivler yumurtadan çıktıktan sonra yaklaşık 8 haftaya kadar hızlı bir büyüme sürecine girer. Bu süreçte bedenlerinde değişimler yaşanır. Bu küçücük bedenlere sahip canlıların bu kadar hızlı bir şekilde büyümesi gerçekten şaşırtıcıdır. Bu süreçte civcivlerin beslenmesi oldukça önemlidir. Yeni doğan civciv bakımı ve 4 haftayı doldurmuş civcivleri bakımı birbirinden biraz farkıdır. 4 haftayı dolduran yavru civcivlere haşlanmış yumurtayı kabukları ile beraber ezerek küçük parçalara ayırıp verebilirsiniz. Bu sayede yumurtanın kabuğundan kalsiyum, yumurtanın kendisinden de protein almış olacaktır. Eğer civciv yeni doğmuş ise sadece ona yumurtanın sarı kısmından verebilirsiniz. Civciv su içer mi? Civcivlerin beslenmesi kadar temiz su ihtiyaçları da ayrı öneme sahip bir konudur. Su, civcivlerin genel sağlığını ve bedensel işlevlerinin birçoğuna yardımcı olur. Civcivler ne kadar yem tüketiyorsa bunun 2 katı oranında da su tüketmesi gerekir. Civcivlerin yeterli miktarda su içmemesi sağlıklarını ciddi boyutta etkiler. Civciv ne yer öğrendiğimize göre evde civciv nasıl bakılır konusuna geçebiliriz.

Evde Civciv Bakımı Püf Noktaları

Evde civciv beslemek isteyenler için evde civciv bakımının püf noktaları Civciv beslerken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta onlara ayrılacak alan konusudur. Civcivler kafeste beslenecekse kafesin tabanına kâğıt serilmelidir. Kafesin içinde bulunan yemlik ve suluklar her zaman temiz olmalıdır. Eğer civcivi bir karton içinde besleyecekseniz hava almaları için hava kanalları açmalı, suluk ve yemlikler düzenli olarak temizlenmelidir. Ayrıca kartonun zeminine gazete kâğıdı ve onun üzerine de biraz toprak koyarsanız civciviniz için daha iyi olacaktır. Civciv yemleri bulabilmek için toprağı eşeler ve bu sayede gün içinde daha aktif vakit geçirir.

Yeni doğan civcivlerin yaşadığı ortam, ilk bir hafta boyunca yaklaşık 30-35 derece sıcaklığında olmalıdır. Ancak ilerleyen haftalarda bu sıcaklığın biraz düşürülmesi gerekecektir. Civcivin bulunduğu ortamın sıcaklığının 18 derecenin altına düşmemesi gerekir. Civcivlerin kemik gelişimi ve tüylerinin uzadığı bu dönemde güneş görmesi ve hava alması iyi olacaktır.

Civciv Bulgur Yer Mi?

Civciv ne yer, evde civciv yemi yoksa civcive ne verilebilir, civciv bulgur yer mi gibi sorular evde civciv besleyenler için önemli sorulardır. Eğer evinizde civcive verilebilecek bir yem yoksa ona buğday verebilirsiniz. Ancak yavru civcive vereceğiniz bulgur mutlaka ince bulgur olmalıdır. Çünkü kalın bulgur onların midesinde şişeceği için onlara zarar verebilir. Bu nedenle küçük civcivinize mutlaka ince bulgur vermeye dikkat edin. Bulgur dışında civcivinize yeşillik verebilirsiniz. Civcivler yeşil yapraklı sebzelere bayılırlar. Yeşil yapraklı sebze vermeyi düşünüyorsanız sebzeyi iyice yıkarak ve bölerek verebilirsiniz. Ayrıca ekmek kırıntısı, pirinç ufalanmış buğday marul veya lor peyniri de verilebilir.

Evde Civciv Yemi Hazırlama

Evde civcivinize kendiniz yem hazırlamak istiyorsanız bu çok basit. Evde civcivleriniz için doğal ve besleyici yemekler hazırlayabilirsiniz. İşte evde civciv yemi hazırlamak için gerekli malzemeler:

  • Yarım çay bardağı mısır unu
  • Yarım çay bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı bebe büsküvisi
  • Yarım çay bardağı ince bulgur
  • Yarım çay bardağı çörek otu
  • Bir miktar civciv yemi

Tarifin Hazırlanışı: Yukarıda saymış olduğumuz bütün malzemeleri uygun bir kapta karıştırın ve daha sonra azar azar belirli aralıklarla civcivinize verin. Her evde bulunan basit malzemelerle oldukça kolay ve besleyici civciv yemi hazırlayabilirsiniz.

Kaynak: Cemre

Civciv Ne Yer? Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum