Magazin
Son zamanlarda popüler olan ve sık yaptırılan dermapen tedavisi birçok kişi tarafından merak konusu olmaya başladı. Dermapen tedavisini yaptırmayı düşünen veya uygulama tavsiyesi almak isteyenlerin aklına birçok soru takılıyor. Dermapen nedir? Dermapen bir cilt güzelleştirme ve gençleştirme uygulamasıdır. Dermapen cildiyle sorunları olan veya cildini güzelleştirmek isteyenlerin başvurduğu bir tedavidir. Dermapen cihazı mikro iğne uygulaması için ucunda ince mikro iğneler bulunan bir cihazdır. Dermapen sonrası birçok kişi nelere dikkat etmesi gerektiğini merak eder. Yazımızda Dermapen sonrası nelere dikkat etmeliyiz ve dermapen fiyatı gibi sorulara cevap verdik. İyi okumalar.
Dermapen nedir? Ne işe yarar?
Dermapen nedir?
Dermapen çin uygulamalarından günümüze kadar uyarlanarak gelmiştir. Bugün sıklıkla yapılmaya devam eden cilt yenileme tedavisi olan dermapen; dermapen denen tedavi cihazı ile uygulanır. Bu cihaz elle kontrol edilip kalemi andıran görünümüyle mikro iğneleme yapar. Dermapen uygulaması , cildin kendini onarma ve içeriden yeniden inşa etmesini destekleyen oldukça yararlı bir uygulamadır. Dermapen tedavisi ilk seanstan etkisini gösterdiği ve diğer cilt tedavilerinden daha ekonomik olduğu için daha çok tercih edilir.
Dermapen ne işe yarar?
Cildinde problemleri olan, cildinden memnun olmayan veya cildini gençleştirip canlandırmak isteyen kişiler cildi için birçok tedavi yolu araştırmaktadır. Yapılan yorumlara ve tavsiyelere göre en çok tavsiye edilen dermapenin birçok yararı bulunmaktadır. Dermapenin temel amacı cildi gençleştirme ve canlandırmaktır.
Dermapen tedavisinin bunun dışında ciltteki:
- Kırışıklıkları
- İnce çizgileri
- Güneş ışınlarından zarar görme
- Yaşlanma
- Genişlemiş gözenekleri
- Akne ve sivilce izleri
- Çatlaklar
Gibi sorunları çözerek, cildi canlandırıp gençleştirerek kişinin daha güzel bir cilde sahip olmasını sağlamak gibi amaçları vardır. Tabi tedavinin bu sonuçları kişiden kişiye değişmektedir.Kişinincildinde uygulanan bölgeye ve kişinin cilt tipine göre farklılık gösterebilir.Ayrıca kişinin isteğine göre tedavinin sonuçları değişebilir.
Dermapen sonrasında neye dikkat edilmelidir?
Dermapen işleminin sonrasında doktorunuzun size verdiği ilaçları kullanmalısınız. Dermatasyon uygulaması sonrası işlem yapılan bölgede kızarıklık, pembeleşme, ufak kanama, hassasiyet gibi çeşitli hasarlar meydana gelebilse de endişe edilmemelidir. Bu yan etkiler geçicidir. 2-3 gün içinde içinde bunlar kendiliğinden kaybolmaya başlayacaktır. Dermapen sonrasında:
- İlk 1 gün makyaj malzemesi kullanılması,
- 2 hafta boyunca epilasyon ve ağda gibi uygulamalar yapılmaması,
- 2 gün boyunca terleten ortamlardan ve aktivitelerden uzak durulması (spor, sauna, hamam gibi),
- İşlemden sonraki 24 saat boyunca güneş ışığına maruz kalınmaması,
- İşlem sonrası doktor tavsiyesi olmadan güneş kremi ve nemlendirici kullanılmaması
- Dermapen uygulanan bölgeye 24 saat su değdirilmemesi,
tavsiye edilmektedir. Bu gibi tedbirlere uyulmazsa tedavi sonuçları değişebilmektedir.
Dermapen nerelere uygulanır?
Dermapen tedavisi uygulanacak bölge kişinin isteği üzerine değişebilmektedir. Tedavi birçok yere uygulanabilir iken en çok tercih edilen bölge yüz bölgesidir. Yüz bölgesinde; alın, göz torbaları,yanak bölgesinde akne ve sivilce izlerinin bulunduğu yerlere boyun ve çene çevresine uygulanabilmektedir. Bunun dışında el, kol, sırt ve kalça gibi bölümlere de sağlık durumuna göre belirlenerek işlem uygulanabilir.
Dermapenin zararları
Dermapenin yan etkileri ve kısa süreli etkileri dışında kişiye yan etkileri yok denecek kadar azdır. Bazı yüzdeki geçici kızarma, pembeleşme, hassasiyet ve ufak kanamalar gibi geçici değişimler dışında bazı yan etkileri muhtemel bulunmaktadır. Ciltte gerginleşme ve yanma yan etkileri bulunmaktadır. Bu gibi yan etkilerden işlemi uygulayan kişinin haberi olmalıdır.
Dermapen nedir? Ne işe yarar?
Dermapenin faydaları
Dermapenin faydaları amacına yönelik olarak, kırışıklıkları, genellikle göz çevresinde meydana gelen ince çizgileri, ergenlikte oluşmuş sivilceleri ve sıkılması sonucunda kalan sivilce izlerini gidermek gibi yönleri dışında yara izlerini iyileştirmek gibi faydaları bulunmaktadır. Bunun dışında internette bilgi bulunmamaktadır.
Dermapen nasıl yapılır?
Dermapen tedavisi mikro iğneleme tedavi yöntemini hedef alarak ciltteki belirli bölgeleri tedavi etmektedir. Uygulama işlemine başlamadan önce anestezik etkili kremler sürülerek o bölge his kaybının yaşanması hedeflenir. Dermapen cihazı kaleme benzeyen yapısıyla uygulanacak bölgenin üzerinde gezdirilir. Burada bir bilen tarafından yapılması olası yan etkilerin önüne geçecektir.
O bölgedeki dokuları uyararak bölgenin iyileşmesini ve yenilenmesini sağlar. Ek olarak uyarılmış cilde çeşitli kremler ve losyonlar doktor tavsiyesi ile kullanılır. Bu losyonlar ve kremler sonucun maksimum etki vermesi için önemlidir. Nasıl olduğunu iyice ve canlı görmek istiyorsanız youtubeda birçok video bulunmaktadır.
Dermapen aşamaları
Dermapen tedavisinin yapılmasında her işlemde olduğu gibi bazı aşamaları bulunmaktadır. Bu aşamalar temizleme, tedavi, maskeleme, cilt nemlendirilmesi olarak sıralanabilir.
Temizleme aşamasında ciltte bulunan kirleri; toz, ölü hücreler gibi göremediğimiz maddeleri incelikle temizler. Bu işlem iğnelemenin deriye iyice nüfuz etmesini amaçlar .Tedavi aşamasında bölge anestezi edildikten sonra bahsedilen mikro iğneleme işlemi yapılır. Cilt işlemden sonra rahatlaması için soğutma maskesi kullanılır. Sonrasında sonucu daha faydalı hale getiren kremler losyonları uzun bir süre kullanmanız gerekmektedir.
Dermapen uygulaması hakkında merak edilen sorular
İlginizi çekebilir: Çörek otu ile basur tedavisi mümkün mü? Çörek otu basura iyi gelir mi?
Dermapen uygulaması hakkında merak edilen sorular
Dermapen uygulaması hakkında merak edilen soruları sizler için derledik.
Dermapen acıtır mı?
Dermapen işlemi yapıldığı sırada anestezi yapıldığı için acı veya ağrı hissedilmesi kişiden kişiye değişsede genellikle ağrı veya acı hissedilmemektedir. Lakin dermapen işlemi bittikten sonra ağrı veya acı hissediliyor.Bu yüzden işlem sonrasında bakım yapmak gereklidir. Ve işlemden sonra madde madde anlattığımız kriterlerden uzak durmalısınız.
Dermapen ve altın iğne arasındaki fark nedir?
Dermapenin ne olduğundan bahsetmiştik. Altın iğne kısaca; radyo frekans uygulması ile cilde uygulanan bir tedavi yöntemidir. Altın iğne de dermapen gibi cildi sıkılaştırma, parlak hale getirme gibi cilt gençleştirme ve güzelleştirme gibi etkiler vardır. Aynı zamanda dermapen gibi bir çok akne izini ve kırışıklıkları düzeltebilmektedir. Altın iğne dermapen gibi çok tercih edilen ve memnun kalınan bir tedavidir. Bir çok tedavi yönteminden ise daha uygun fiyatlıdır. Altın iğne hemen hemen dermapen ile aynı amacı gütse de bazı farklılıkları bulunur.
- Dermapen kalıcı iken altın iğne uygulaması uzun süre kalıcıdır.
- Altın iğne uygulaması sırası ve sonrası genellikle ağrı ve acı hissedilmese de dermapen sonrası acı veyahut ağrı hissedilebilmektedir.
- Dermapen cilt altı iğnelenmesi ile yapılırken altın iğne tedavisi küçük iğnelerle cilde frekans gönderir.
- Dermapenin ve altın iğnenin seans sayısı kişiye ve etkiye göre değişebilmektedir.
- Dermapen her yaş için uygunken altın iğne tedavisi 18 yaşından küçük bireyler için bulunmayıp yapılmamaktadır.
- Altın iğnenin bir seansı dermapenin bir seansından daha kısa sürer.
Altın iğne ve dermapen hemen hemen aynı özelliklere sahip olsada bu gibi farklılıklara sahiptir. Kişi ihtiyacına ve isteğine yönelik bir tercih yapabilir veya uzman doktordan yardım alabilir.
Adetliyken dermapen yapılır mı?
Dermapen tedavisinin genellikle bir zamanı bulunmasa da adetliyken dermapen tedavisi yapılmamalıdır. Regl dönemi bittikten 1 hafta sonra tedavi olunması önerilmektedir. Uzman doktorlardan bilgi alınması önerilir. Bunun dışında genellikle her zaman ve her mevsim dermapen tedavisi görülmesi uygundur.
Dermapen botoksa zarar verir mi?
Dermapenin botoksun tamamlayıcısı olduğu söz konusu olsa da dermapen botoksa zarar verip vermemesiyle ilgili internette bir bilgi bulunmamaktadır.
Botokstan kaç gün sonra dermapen yapılır?
Bununla ilgili internette bir bilgi bulunmasada botoks sonrası cilt bakımının ertelenmesi gerektiği bilgisi bulunmaktadır.
Dermapen cildi inceltir mi?
Cilt inceldiğinde birçok zararlı maddelere hazır hale gelmektedir. Cildin en üst kısmına uygulanan bu yöntem cilde herhangi zararlı bir etki vermez. Cildi inceltmez.
Dermapen çillere iyi gelir mi?
Çil genellikle çok az miktarda melanin içeren ve güneş ışınlarından korunmaya ihtiyaç duyan ciltlerde meydana gelmektedir. Dermapen uygulamasının çillere iyi gelip gelmediği hakkında internette bir bilgi bulunmamaktadır.
Dermapen çukurlara iyi gelir mi?
Dermapen tedavisi ciltteki lekeleri, çukurları ve kırışıklıkları yok etme özelliğine sahiptir. Yani belli bi seaanstan sonra çukurlara da iyi gelmeye başlayacaktır.
Dermapen ve dermaroller farkı nedir?
Dermapen ve dermoreller arasında bazı keskin farklar bulunmakla beraber aynı amacı güder. Öncelikle dermorellerden biraz bahsetmek gerekir. Dermoreller evde rahatlıkla uygulanabilmektedir. Dermoreller ne kadar evde kullanılabilse de maalesef dermapen kadar çok izi yok edemez. Daha çok cildi genç tutmaya ve kırışıklıklara önlem olan bu alet rahatlıkla satın alınabilip kullanılabilir. Silindir etrafında ince iğnelerden oluşan alet kullanım koşullarına uygun kullandıkça daha çok etki vermektedir. Bu aletin fiyatı da oldukça uygundur. Dermapen ve dermaroller arasında ki farklar şu şekilde sıralanabilir.
- Dermapen ve dermorellerin en önemli farklarından biri dermorellerin evde rahatça uygulanabilmesidir.
- Dermapenin dermorellere göre daha çok etkisi bulunmaktadır.
- Dermorellerin ayrıca saç dökülmesine karşıda etkisi vardır.
- Dermapen bir çok bölgeye uygulanabilirken dermoreller daha sınırlı bölgelere uygulanabilir.
Dermapenden sonra ne sürülür?
Dermapen sonrası bazen uygulanan bölgede çeşitli nedenlerle gerginlik, kızarıklık, yanma hissi meydana gelebilir.Ciltteki verimliliği arttırmak ya da olası zararların önüne geçmek gibi nedenlerle de krem kullanılabilir. Örneğin dışarı çıkmanız gerekiyorsa güneş ışınlarının yüzünüze teması zarar verebileceğinden doktorunuzun önerdiği güneş kremi kullanılabilir.
Doktorunuzun verdiği kremler dışında önerilen kremler veya su bazlı nemlendiriciler doktor onayı ile kullanılabilir. Zaten tedavi olduğunuz doktor size krem verecek ya da önerecektir. Onun dışında olabildiğince ‘dermapen sonrası dikkat etmeniz gerekenler’ maddesinde de bahsettiğimiz gibi yüzünüze kimyasal maddeler sürmemeye çalışın.
Dermapen etkisini ne zaman gösterir?
Dermapenin etkisini ne zaman göstereceği uygulama yapılacak kişinin cilt tipine, yaşına ve uygulanacak bölgeye bağlı olarak değişebilir. Genellikle tam etkisini uygulamaya başladıktan 3 ay sonra göstersede 6-7 haftadan itibaren ciltte bazı farklılıkların fark edildiği söylenebilir.
Dermapen egzamaya iyi gelir mi?
Egzama, deride saldırgan bir ajanla temas sonucu veya herhangi bir ilaç kullanımının sonucu olabilen, deride kaşıntı, şişlik, su toplaması ve kızarıklık gibi semptomların ortaya çıkmasıyla tanımlanan akut veya kronik bir deri iltihabıdır. Egzaması olan bireyler için dermapen uygulaması uygun görülmemektedir.
Egzama hakkında daha detaylı bilgi için: Aspirin ile egzama tedavisi mümkün mü? Aspirin egzamaya iyi gelir mi?
Dermapen en az kaç seans yapılmalı?
Dermapen tedavisinin kaç seans yapılacağı kişinin cilt tipine, yaşına, uygulanacak bölgelere, uygulanma nedenine bağlı olarak doktorunuz tarafından belirlenecektir. Seanslar arası 1 aylık bir süre geçer ve ortalama bir dermapen tedavisi 3-6 seansta biter.
Fraksiyonel lazer mi, Dermapen mi?
Fraksiyonel lazer kısaca aralıklı noktalar ile cilt yüzeyini soyarak ameliyatsız bir cilt tedavi yöntemidir. Ciltteki lekeleri kırışıklıkları ve izleri yok etmede en etkili yollardan biri olmakla beraber dermapenden farklı bazı özellikleri bulunmaktadır. Dermapen sonrası kızarıklık pembeliğin yanında fraksiyonel lazer sonrası soyulma görülmektedir. Diğer bir en farklı sonucu ise deride ödem gerçekleşebilmesidir.
- Fraksiyonel lazer sonrası ciltte kabuklar oluşmaya başlar ve bu kabuklar bir süre sonra dökülebilir. Ama dermapenin böyle bir sonucu genellikle yoktur.
- Dermapen sonrası genelde 24 saat güneşe çıkılamazken fraksiyonel lazerde alt ciltte yenilenme devam ettiği için 3 hafta güneşe çıkılmaması gerekebilir.
- Fraksiyonel lazer dermapene göre daha uzun zaman içinde etki göstermektedir.
Kişi ihtiyacına ve isteğine yönelik bir tercih yapabilir veya uzman doktordan yardım alabilir.
Dermapen göz altına uygulanır mı?
Göz altı derisi çok ince olduğundan ince uçlu iğne ile uygulama yapılır. Göz altı kararması veya şişlik için göz altına tedavi uygulanabilir.
Gebelikte dermapen yapılır mı?
Gebe kadınların yaptırdığı işlemler anne karnnında bebeğe zarar verebilir. Dolayısıyla dikkatli olunmakta ve doktor kontrolünde kalmakta fayda var. Gebelikte dermapen tedavisi görmek isteyen kişiler maalesef yaptıramazlar.
Genital bölgeye dermapen yapılır mı?
Genital bölge vücudun en hassas bölgelerinden birisidir. Dolayısıyla herhangi bir işlem yaparken oldukça dikkatli olunmasında fayda var. Dermapen tedavisi genital bölgeye uygulanamaz fakat başka benzer tedaviler bulunmaktadır.
Dermapen hangi ciltlere uygulanmaz?
Dermapen tedavisi açıkta yara olmadığı sürece her cilde uygulansa da herhangi bir cilt hastalığınız bulunuyorsa doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
Dermapen hangi ciltlere uygulanır?
Dermapen tedavisi cilt görünümünü beğenmeyen, cildini gençleştirmek ve yenilemek isteyen her bireyin cildine uygulanabilir.
Dermapen hangi aralıklarla yapılır?
Dermapen seanslar arası 1 ay süre olacak şekilde uygulanması önerilir. Lakin bu bölgeye göre ve cildin durumuna göre değişkenlik gösterebilmektedir.
Hassas ciltlere dermapen yapılır mı?
Dermapen tedavisi hassas bölgelere ve hassas ciltlere uygulanabilmektedir. Hassas ciltli olmanız, dermapen tedavisi cilt üst tabakasına uygulandığı için herhangi bir sorun teşkil etmemektedir. Yine de yan etki görürseniz doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
Hydrafacial mi, dermapen mi?
Hydrafacial uygulaması vakumlayarak ciltteki kirleri alır, cildi temizleyerek ve nemlendirerek bebek gibi cilt yaratır. Cildi gençleştirir. Bu uygulama en hassas ciltlere bile uygulanabilen bir tedavidir. Hydrafacial uygulaması ciltte ağrı ve acı oluşturmayacağı gibi tek seansta etkisini gösterir. Bazı uygulanan yerlerde ışık tedavisi de uygulanabilir. Hydrafacial uygulamasının dermapenden birçok farkı bulunur.
- Hydrafacial dermapenden farklı olarak tek seansta etkisini gösterir.
- Hydrafacial uygulaması cildi nemlendirirken dermapen uygulaması bunu yapmaz.
- Hydrafacial sonrası kızarıklık 30-40 dakika içerisinde geçerken dermapen sonrası kızarıklık ve pembelik bir kaç gün sürer.
- Hydrafacial vakumlama, dermapen iğneleme uygulamasıyla cildi güzelleştirerek istenilen görünümü yaratır.
Hydrafacial ve dermapenin etkilerinden ve farklarından bahsettik. İhtiyacınıza ve isteğinize göre tercih edebilir yada yardım için doktora başvurabilirsiniz.
Dermapenin ne olduğunu ve hydrafacial ın ne olduğunu yazıp, en sonuna ihtiyacınıza yönelik tercih edebilirsiniz yazabilirsin şeker
Dermapen iğnesi nasıl temizlenir?
Dermapen iğnesi temizlenmezse ciltte çeşitli enfeksiyonlara neden olabilir. Dermapen iğnesi temizlenerek değil tek kullanımlık iğneler değiştirilerek kullanılır. Dermapen tedavisi sırası veya sonrası enfeksiyon kapmamak için hijyenik olduğundan emin olduğunuz bir klinik seçmelisiniz.
Dermapen ilk seansta etkisini gösterir mi?
Dermapen tedavisi uygulanan bölgeye göre etkisini gösterme süresi değişse de bazı bölgelere uygulanan tedavi ilk seanstan itibaren etkisini gösterebilir. Bu etki kişinin cilt tipine bağlı olarak değişebilir.
Dermapen kaç günde iyileşir?
Dermapen sonrası herhangi bir hastalık olmasa da ciltte bazı rahatsız edici kaşıntılar veyahutta bahsettiğimiz gibi kızarıklıklar olabilir. Bu gibi etkileri birkaç gün veya hafta sonra geçmektedir.
Dermapen kalıcı mı?
Dermapen uygulaması belirlenen seans ve süreye uygun olarak uygulandıktan sonra kalıcıdır.
Dermapen kaç yaşında yapılır?
Dermapen uygulamasında yaş sınırı bulunmasa da bu gibi bilgileri öncesinde doktorunuza bildirmeniz gerekmektedir.
Kılcal damarlı cilde dermapen yapılır mı?
Bazı bireylerde kılcal damar ciltte belirgin olabilir. Dermapen tedavisi uygulamak isteyen kişiler bunun sorun teşkil edip etmediğini merak etmektedir. Kılcal damarlı cilde dermapen tedavisi uygulanması herhangi bir sorun teşkil etmesede uygulanan bölgedeki kılcal damarları dermapen uygulaması yok edemez.
Karbon peeling mi, dermapen mi?
Karbon peeling hydrafacialla benzer olarak cilt gözeneklerinde biriken yağ, kir. toz gibi maddeleri temizler ve gözenekleri küçültür. Dermapende benzer etkileri gösterese de bazı farklar bulunur.
- Karbon peeling lazer uygulaması iken dermapen mikro iğneleme uygulamasıdır
- Dermapen karbon peelinge göre daha çok etki gösterir.
- Dermapen sonrası yaklaşık bir gün hassasiyet gözlense de karbon peelingte hassasiyet yoktur.
- Karbon peelingte tam iyileşme için kontrol gereksede dermapen hemen iyileşir.
Karbon peeling ve dermapenin etkilerinden ve farklarından bahsettik. İhtiyacınıza ve isteğinize göre tercih edebilir yada yardım için doktora başvurabilirsiniz.
Dermapen leke yapar mı?
Dermapen sonrası leke nadir görülsede, uygulanma yoğunluğuna veya iğne büyüklüğüne göre bazen ciltte lekeler görülebilmektedir.
Dermapen lekelere iyi gelir mi?
Güneş ışınlarına maruz kalmak ciltte bazı lekelere neden olabilir. Dermapen ciltte istenmeyen lekelere iyi gelip yok eder. İstenilen bölgedeki güneş lekelerine veya çeşitli lekelere iyi gelir.
Lazer sonrası dermapen yapılır mı?
Lazer epilasyon sonrası ciltte hassasiyet meydana gelebilir. Hassasiyet meydana geldiği için cilt bakımı uygulanamayacağı gibi dermapende uygulanamaz. Fakat 1 ay – gerektiği kadar süre sonrası dermapen doktor izni ile uygulanabilir.
Dermapen mi, green peel mi?
Green peel birçok bitkinin birleşmesi ve karışımı masaj tekniğiyle cilde uygulayan bir tedavi yöntemidir. Cilt soyularak arınır, oksijen alarak kan dolaşımını hızlandırır ve cildiniz sağlıklı bir görünüme kavuşur. Dermapenden daha kısa sürede uygulanan bir uygulamadır. Dermapen ve green peel arasında birçok fark vardır.
- Dermapen 4-6 seans arasında uygulanırken green peel 5 günde yeni bir cilde kavuşmanızı sağlar. Fakat sorunlu cilde sahip olanlar için 4 seanstan az uygulanmaması gerekir.
- Dermapen mikro iğneleme ile yapılırken green peel masaj tekniğiyle uygulanır.
- Dermapen her cilde uygulanırken green peel hassas ciltlere uygulanmaz. .
- Dermapende alerjik reaksiyon genellikle görülmezken green peel karışımı içerisinde bulunan bitkilere alerji olabilmektedir. İçindeki bitkilerle ilgili zaten doktorla konuşulur.
Green peel ve dermapenin etkilerinden ve farklarından bahsettik. İhtiyacınıza ve isteğinize göre tercih edebilir yada yardım için doktora başvurabilirsiniz.
Dermapen mi, prp mi?
PRP kişinin kendi kanıyla elde edilen maddenin enjekte edilmesiyle yapılan bir tedavi yöntemidir. Enjekte edilen madde kanın pıhtılaşmasına yardımcı olur. Ayrıca bu plazma hücrelerin büyümesine yardımcı olur. PRP uygulanması ile ciltteki hücrelerin sağlıklı olmasını ve yenilenmesini sağlar. Cildi gençleştirebileceği gibi vücut dokularının iyileşmesini hızlandırır.
- PRP kişinin hastalığı veya ihtiyacına göre seans süresi 3-8 arasında değişebilir. Dermapenin ihtiyaca veya isteğe göre 3-6 arasında değişebilir.
- PRP kişinin kendi kanıyla hücrelere uygulanırken dermapen mikro iğneleme tedavisi ile uygulanır.
- Dermapen ve PRP saç dökülmesini azaltır.
- PRP bazı hastalıkların iyileşmesinde de kullanılabilirken dermapen sadece yara izlerini iyileştirir.
- PRP’nin olası yan etkileri dermapene göre daha çok olabilmektedir.
- PRP yüz ve saç bölgesine uygulanabilir, dermapen neredeyse cildin her bölgesine uygulanabilir.
PRP ve dermapenin etkilerinden ve farklarından bahsettik. İhtiyacınıza ve isteğinize göre tercih edebilir yada yardım için doktora başvurabilirsiniz.
Dermapen orucu bozar mı?
Cilt tedavilerinin orucu bozmayacağı söylenmekte. Dermapen orucu bozması ile ilgili internette bilgi bulunmamaktadır.
Oruçlu iken dermapen yapılır mı?
Cilt tedavilerinin orucu bozmayacağı söylenmekte. Oruçlu iken dermapen yapılması ile ilgili internette bilgi bulunmamaktadır.
Sivilceli yüze dermapen yapılır mı?
Dermapen her cilde uygulanabilen cilt gençleştirme ve güzelleştirme uygulamasıdır. Ciltteki sivilceleri ve kırışıklıkları gideren bu yöntem kişinin sivilcelerinden kurtulmasına yardımcı olur. Ayrıca sivilce izlerini yok etme özelliğine sahiptir.
Sivilceler ile ilgili daha fazla bilgi için: Sivilcelere ne iyi gelir? Sivilce ve akne problemleri için cilt bakımı
Şeker hastalarına dermapen yapılır mı?
Şeker hastalığı vücudun yeterince insülin üretmemesinden kaynaklanan bir hastalıktır. Dermapen bazı hastalıklar geçirenlere uygulanamaz. Şeker hastalığı da bunlardan biridir. Şeker hastalığı olanlara dermapen yapılamaz.
Dermapen sonrası şişlik nasıl geçer?
Dermapen sonrası ciltte kızarıklık, şişlik ve pembelik oluşabilir. Ciltte meydana gelen şişlik soğuk kompres ile hafifleyebilmektedir. Dermapen sonrası yapılması gereken şeylerden bahsettik.
Tek seans dermapen işe yarar mı?
Tek seans dermapen kalıcılık açısından işe yaramaz. Tek seanslık dermapenin etkileri uygulanan bölgeye, cilt tipine göre değişebilse de genellikle pek bir etki görünmez. Dermapen tedavisinin tam etkisi için 3-6 arası seans uygulanmalıdır.
Dermapen yazın yapılır mı?
Dermapen tedavisi 4 mevsimde uygulanabilse de en uygun dönem bahar dönemleridir. Çünkü dermapen sonrası güneş ışınlarından uzak durulması gerekmektedir. Dermapen tedavisi yazın uygulanabilse de yazın uygulanmaması daha pratiktir.
Dermapen 10 günde bir yapılır mı?
Dermapen tedavisi seans uzunlukları ve aralıklara uygulanan bölgeye, amacına ve cilt tipine göre değişebilse de genellikle ilk 3 seans arası 1 hafta gerekirse 4. seans sonrası araları 1 ay sürmelidir.
Dermapen 3 seans yeterli mi?
Dermapen tedavisi uygulanan bölgeye, cilt tipine ve amacına göre değişebilse de genellikle 3-6 seans arası uygulanır ve etkisini gösterir.
Kaynak: Cemre
Dermapen nedir? Ne işe yarar? Hakkında S.S.S.
0 Yorum
0 yorum
Yorum Yaz