Magazin
Gülüş Estetiği olarak geçen diş hekimliğinin kavramlarından biri olan gülüş tasarımı günümüzde yaygın bir şekilde tercih edilmeye başlayan estetik operasyonlardan biridir. Bu yazımızda sizlere gülüş estetiği öncesi sonrası bilgileri de eşlik edecektir. Kimsin dıştan bakınca bozulmuş olan diş eti ve diş yapısının şeklini değiştirmek amacıyla tercih etse de kimisi daha iyi bir tasarımla daha estetik, işe sahip olmak amacıyla bu operasyonu tercih etmektedir. Doktorlar tarafından kişilerin yüz şekli de göz önünde bulundurularak kişinin gereksinimleri ile birleştirilerek daha doğal ve estetik bir görünüm yapılması amaçlanmaktadır. Bu işlem bir çok işlemin bir arada uygulanmasıyla meydana gelen bir tasarımdır. Gülüş tasarımı hangi dişlere yapılır?
Gülüş Estetiği
Hollywood Gülüşleri
Hollywood Gülüşleri olarak da tanımlanan bu operasyon birçok isim almaktadır. Gülüş estetiği kişiye özel olarak yapılmaktadır. Her hastanın estetik amacına ihtiyaç duyduğunda farklı tercihleri olabilmektedir.
Bunda daha çok ilk planda yüz hatlarına uyum sağlaması gelmektedir. Hemen ardından kişinin cinsiyeti ve yaşta birlikte beklentileri de gülüş estetiğinin nasıl olacağını şekillendirmektedir.
İlginizi Çekebilir: Burun Estetik Sonrası
Gülüş Estetiği Kimlere Yapılır?
Gülüş Estetiği Kimlere Yapılır?
- Dişlerinde anormal renklenmeler olanlar ve lekelenmeler bulunanlar
- Eksik dişleri olan kişilerdir
- Dişlerinin boylarında düzensizlik olanlar, kötü görüntü
- Diş diziliminde çapraşıklık olanlar
- Diş etlerinin görüntüsü ile ilgili problemleri bulunanlar
- Diş ve diş etleri aralığında tam bir orantısızlık meydana gelenler
- Diğer
Bunun öncesinde bütün dişler rutin bir kontroldan geçirilmesi gerekmektedir. Öncesinde hastaya röntgen çekilir. Buradaki amaç diş ve diş etinde meydana gelebilecek herhangi bir belirtinin önceden belirlenmesidir. Özellikle Çürük dişlerin tespit edilmesinde rantken çok önemlidir. Hastanın ilk olarak diş eti rahatsızlıkları tedavi edilir. Ardından Çürük dişleri bulunuyor ise bu dişler tedavi edilmesi ile birlikte diş temizleme uygulaması gerçekleşir.
Daha sonra ise hastayla birlikte kişinin ihtiyacına göre yapılacak işlem belirlenir. Ülkemizde daha çok diş beyazlatma bu operasyon için en çok tercih edilen girişimlerden biridir. Hemen ardından kişinin ağız içinde diş eksikliği bulunuyorsa protez ve implant Uygulamasıyla dişler tamamlanır. Çok daha estetik görünüm isteyen bazı hastalar porselen Lamine ya da kaplama veya zirkonyum kaplama gibi çeşitli ortodontik tedaviler de tercih etmektedir. Kimi hastalara ise gülüş estetiği öncesinde tel tedavisi önerilmektedir. Bunun başlıca sebebi daha kolay bir operasyon gerçekleşmesi ve Öncel’in sağla verilmesidir. Son olarak ise daha az yaygın ama kritik bir durumu temsil eden gingivektomi olarak tanımlanan diş eti estetiği operasyonudur.
Gülüş EstetiğiGülüş Estetiği Nasıl Yapılır?
Gülüş estetiği ameliyatının önceliklerinden biri hastayla birlikte daha estetik bir görünümü nasıl olacağının planlanmasıdır. Operasyon öncesinde hastanın ağız ölçüleri alınır.
Daha sonra tekrar model belirlenir. Bunun sonrasında ise hastanın yüz fotoğrafı bir çeşit özel program kullanılarak bilgisayar ortamına aktarılır ve burada yapılacak ağız içi işlemin yüze uyumunun ölçümlemesi gerçekleştirilir.
Operasyon sonrasında açığa çıkacak en yakın görüntüler doktor tarafından hastaya bu programla birlikte sunulur. Aslında bu programın temel amacı hastaya gerçeğe yakın geçici bir estetik görünümü nasıl olacak fikrinin sunulmasıdır.
Tüm bu planlamalar gerçekleştikten sonra yukarıda belirtmiş olduğumuz diş etindeki problemler çözüme kavuşturur. Sonrasında ise diş eksikliklerinin giderilmesi sağlanır. Uygulama gerçekleştikten sonra ise iyileşme döneminin tamamlanmasıyla birlikte hastanın isteğine göre diş beyazlatma işlemi gerçekleştirilir.
Bunun sonrasında ise görselde biçimsel bozukluklar bulunuyor ise estetik kompozit dolgu sayesinde kişinin istemediği biçimsel bozukluklar onarılır.
Eğer kişinin ve doktorun istediği biçme hala ulaşım sağlanmadıysan porselen Lamine uygulaması burada devreye girer. Zirkonyum uygulaması da bu aşamada çok tercih edilen bir işlemdir.
Diş Çürüğü Tedavisi
Diş Çürüğü Tedavisi hakkında size kısaca bilgi vereceğiz. Gülüş estetiği yaptırmayı düşünen ya da yaptıracak olanların ilk olarak ağız hastalıklarını gidermesi şarttır. En kritik olan ise burada diş çürüğüdür.
Diş çürümesini tedavi etmenin tek yolu, onu ortadan kaldırabilecek bir evde tedavi olmadığından, diş hekimine danışmaktır. Bazen, kavitenin ve tüm hastalık meydana getirebilecek durumda olan mikroorganizmanın kişilere bulaşmasını önlemek amacıyla dokunun çıkarıldığı bir diş restorasyonu ve ardından rezin uygulaması ile sadece 1 seans kaviteyi ortadan kaldırmak için yeterlidir.
Birçok dişte çürük tespit edildiğinde tedavi daha uzun sürebilir ve dolgu olarak da bilinen kanal tedavisine başvurmak, hatta dişin çekilerek yerine protez yapılması gerekebilir.
Diş Çürüğü Nasıl Önlenir?
Diş Çürüğü Nasıl Önlenir? Bunun pek çok yöntemi bulunmaktadır. Gelişen teknolojiyle de birlikte her geçen gün yeni bir yöntem açığa çıkmaktadır.
- Düzenli dişleri fırçalamak
- Şekerli gıdaları hiç tüketmemek ya da sınırlı tüketmek
- Şekerli gıda tüketiminden sonra dişleri fırçalamak
- Günde 4 defayı aşmadan dişleri fırçalamak
- Alkol ve sigara tüketiminden uzak durmak ya da hemen ardından karbonatlı sakız ya da ağız fırçalama işlemi gerçekleştirmek
- Diş ipi kullanımını düzenli hale getirmek
- Yalnızca diş değil damak ve dili de fırçalamak
- Abur cubur tüketimini en az seviyede gerçekleştirmek ya da hiç gerçekleştirmemek
- Florlu diş macunu ile dişleri fırçalamak
- Düzenli gargara kullanmak
- Düzenli sakız çiğnemek
- Misvak kullanmak
Kaynak: Cemre
Gülüş Estetiği Hakkında S.S.S.
0 Yorum
0 yorum
Yorum Yaz