Skin Cycling Nedir?

22-09/07/kapak.png

Fotoğraf: @haileybieber

Eskiden genellikle temizleme jeli, tonik ve güzel bir nemlendiriciyle tamamlanan cilt bakım rutini, artık çok daha fazla ürünü ve aynı zamanda içeriği kapsıyor. Nazik şekilde cildi soyan asitlerden farklı etkileri bulunan serumlara, güzellik dünyası her daim kendini geliştirmeye devam ediyor. Haliyle yeni trendler de böylelikle çeşitlilik kazanıyor. Bu sefer ise skin cycling trendini mercek altına alıyoruz.

Skin cycling nedir?

Dermatolog Dr. Whitney Bowe tarafından popüler hale getirilen skin cycling, aşırı eksfoliasyon sonucu cildin pul pul dökülmesinin önüne geçerek cilt bariyerinin iyileşmesine katkıda bulunuyor. Sadece akşamları uygulanan bu yöntemde adım adım şu şekilde hareket etmeniz öneriliyor;

- Birinci gece cildinizi her zamanki gibi temizleyip hafifçe kuruttuktan sonra peeling uyguluyorsunuz. Burada seçtiğiniz ürünün içerisinde yer alan tanelerin cilde zarar vermeyeceğinden emin olmalısınız. Ardından ise nemlendiricinizle rutininizi tamamlayabilirsiniz.

- Başlangıç ve final adımı aynı olmakla birlikte, ikinci akşam cildinize peeling yerine retinol ya da retinoid uygulamanız öneriliyor.

- Üçüncü ve dördüncü akşamda da cildi tamamen nemlendirmeye ve onarmaya odaklanabilirsiniz. Yani nazik bir temizleyici, ardından hyaluronik asit serumu ve nemlendirici uygulamanız yeterli.

- Beşinci gece ise yeniden en başa dönerek skin cycling döngüsünü devam ettirmeniz gerekiyor.

Hangi cilt tipine sahip olan kişiler bu rutini uygulayabilir?

Her ne kadar retinol günümüzün en önemli içeriklerinden biri olsa da, hassas bir cilt tipiniz varsa öncelikle ürünün cildinizde alerjik reaksiyon vermediğinden emin olmalısınız. Yağlı veya karma ciltler için bu adım biraz daha güvenli.

Nelere dikkat edilmeli?

Öncelikle cilt tipinizi öğrenmeli, uygun ürün seçmeli ve ardından biraz zaman tanıyarak faydalarını gözlemlemelisiniz. Ardından ise yaz ya da kış fark etmeksizin gündüz dışarı çıkmadan önce güneş kremi kullanmayı es geçmeyin.

Kaynak: Vogue

Skin Cycling Nedir? Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum