Magazin
Ramazan ayı yaklaşırken kilo ile sorun yaşayanların ilk araştırdığı konuların başında ramazan ayında kilo alınır mı? gibi sorular cevaplanmayı bekliyor. Ramazan ayında sahur vakti. Tüm gün aç kalınacağı için isteksizde olsa tok tutmak için tüketilen besinler, özellikle de sahurdan hemen sonra yatılması da kilo almaya sebep olan davranışların başında geliyor.
İftar vaktinde de tüketilen ağır yiyecekler, tüm gün kaybedilen enerjiyi yerine koymak için ağır şerbetli tatlılar ramazan diyeti uygulamayıp kilo alması olası olan kişilerin kabusudur. Ancak uygulanacak basit ve pratik diyetler, öneriler ramazan diyeti diyetisyen önerdiği yiyecekleri tüketerek kiloyu kontrol altında tutmak mümkün.
İçindekiler
- Ramazan Ayında Kilo Vermek Mümkün mü?
- Ramazan’da Diyet Nasıl Olmalı?
- Diyette Ramazan’da Ne Yenir?
- Ramazan’da Kilo Vermemek İçin Ne Yapmalı?
- Kilo Almamak İçin Sahurda Ne Yemeli?
- Aralıklı Oruç Nedir Sağlıklı Mıdır?
- Hangi Diyet Listesi Daha Çok Etkili?
Ramazan Ayında Kilo Vermek Mümkün mü?
Ramazan ayında hemen hemen herkes kilo alacağından çekinebilir. Ancak Ramazan da kilo verilir mi? sorusunun cevabını ünlü diyetisyenler tarafından cevaplanıyor. İbrahim Saraçoğlu ramazan diyeti uygulanacak bir diyet ile kilo almadan aç kalmadan nasıl formda görünebileceğinizi açıklıyor. Normal zamanlarda diyet yapan bir kişi ramazanda diyetini bozmadan oruç tutabilir.
Gereken besinler gerektiği miktarlarda tüketildiği takdirde, diyet uygulayanlar hem sağlığını bozacak bir girişimde bulunmayacak hem de diyetine ufak değişikliklerle kaldığı yerden devam edebilecek. Ancak uzmanlar hızlı kilo verdiren oruç diyeti özellikle 40 yaş üstü kişilerin sağlığı açısından önermiyor.
Ramazan’da Diyet Nasıl Olmalı?
Ramazan ayında diyet, bahar mevsiminde yaşandığı için bol sebzeli besleyici yiyeceklerin tüketildiği bir öğüne dönüştürerek yapılabilir. Ramazan diyet listesi içeriğinde yağlı yiyeceklerden kaçınılmış. Özellikle iftarda tüketilen şerbetli tatlıların yerine daha hafif sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Normal zamanlarda da tüketilen Aralıklı oruç diyet listesi bulunan besinler ramazan ayında tüketilmesinde bir sakınca yok.
Günün erken saatlerinde tüketilen sahur yiyeceklerinin içeriğinde börek, yağlı ekmek, pide gibi hamur ve yağ içerikli yiyecekler kesinlikle tüketilmemelidir. Bunun yerine besleyici olan Haşlanmış yumurta, yağsız peynir, domates salatalık gibi hafif yiyecekler hem susuzluğu giderecek hem de gün boyu açlık şekerini düzenleyecektir,
Diyette Ramazan’da Ne Yenir?
Ramazan ayında her ne kadar doyurucu yemekler için ağır tatlar tercih edilse de aslında hafif yiyecekler ile doymak mümkün. Ramazan diyet listesi, bakıldığında sahurda ve iftarda mutlaka gereken miktarda su tüketilmesi öneriliyor.
1 Ay oruç tutarak kaç kilo verilir sorusuna uzman diyetisyenlerin cevabı net. Dengeli ve sağlıklı beslenmek. Sahurda mutlaka doyurucu ve sağlıklı olan yumurta peynir veya bir bardak yağsız süt tüketilmesi gerekiyor. Taze yeşillikler, domates ve salatalık gibi sebzelerde besin değeri açısından hem sağlıklı hem de vücudun susuz kalmasını önlüyor.
Ramazan’da Kilo Vermemek İçin Ne Yapmalı?
Ramazan ayında kilo almaktan çekinenlerin yanında, kilo vermek istemeyenlerde olabilir. Ramazan diyet listesi kilo almak istemeyenler için düzenlense de vücudu hassas kişiler için uygulanacak diyet çok daha basit.
Kilo vermek istemeyen kişilere bir yeme sınırlaması olmamasının yanı sıra uzmanlar sağlıklı bir ramazan ayı geçirmeleri için bazı önerilerde bulunuyor. Örneğin çok fazla sağlıksız besin tüketildiğinde mide ağrısı, kabızlık veya ishal, kalpte ritim bozukluğu, kan şekerinin hızla düşmesi, tansiyon rahatsızlıkları gibi sorunlar yaşamamaları için basit ama etkili bazı diyet önerilerinde bulunuyor.
Kilo Almamak İçin Sahurda Ne Yemeli?
Uzmanlar ramazan ayında oruç tutacak olan kişilerin kesinlikle akşamdan yemek yiyip yatmamasını mutlaka sahura kalkmasını şiddetle öneriyor. Ramazan ayının ilk günlerinde örneğin 1 hafta oruç tutarak kaç kilo verilir diye baktığımızda uzmanlar sağlıklı beslenen kişilerin ilk hafta ilerleyen günlere kıyasla daha fazla kilo verebileceği konusunda uyarıyor.
Sahur yemeğinin önemi ise tüm gün vücudu koruyacak hastalıklara davetiye çıkarmayacak besinler tüketilmesi gerektiğini bunun için sahurda mutlaka yağsız hayvansal gıdaların tüketilmesi gerektiğini dile getiren uzmanlar, oruç tutacak kişileri uyarıyor. Ayrıca sahurda tüketilecek olan bir kâse çorba, yoğurt ve kuru yemiş türleri gün boyu enerji vereceği için tansiyon dengelenecek ve olası hastalıkların önüne geçilmiş olacaktır.
Aralıklı Oruç Nedir Sağlıklı Mıdır?
Aralıklı oruç, ramazan ayı dışında, kilo vermek için uygulana etkili bir yöntemdir. Aralıklı oruç diyet listesi, ramazanda uygulanan listelerle farklılık gösterse de biraz daha hafif olduğu söylenebilir. Genellikle 2-3 günde bir uygulanan aralıklı oruç, daha uzunda sürebilir.
3 ay oruç tutarak kaç kilo verilir ise aralıklı oruç döneminde de aşağı yukarı aynı oranlarda kilo vermek mümkün. Aralıklı oruç diyet listesinde kahvaltıda olmazsa olmaz yağsız hayvansal gıdaların yanı sıra bitki çayı tüketilmesi öneriliyor. Öğlen hafif atıştırmalarla geçen diyette akşam yemeğinde ise yoğurt salata ya da fırında yağsız ızgara ya da haşlanmış tavuk tüketilmesi sağlık açısından daha iyi olduğu için önerilen gıdalar arasında yerini alıyor.
Hangi Diyet Listesi Daha Çok Etkili?
Kilo vermek isteyenlerin en çok araştırdığı konulardan biri de hangi diyet listesini uygulamalıyım? Uzman diyetisyenlerin önerdiği listeler her zaman güvenilir olmakla birlikte, diyete başlayacak olanların mutlaka bir uzman gözetimi altında bunu yapması şiddetle öneriliyor. Çünkü uygulanacak olan diyet, kişinin yaşına boyuna, kilosuna, verse farklı rahatsızlıklarına ve yaşam şekline göre değişiklik gösterebilir.
Ramazan ayının gelmesi ile bunu bir fırsat olarak değerlendiren ve kilo vermek isteyen kişilerin mutlaka bir uzman eşliğinde diyet uygulaması gerekiyor. Bunu dışında hemen hemen her sofrada olan, marketlerde kolayca bulunan hazırlaması pratik ve kolay olan yiyecekler ile diyete başlamak mümkün.
Kaynak: Cemre
Ramazan Diyet Listesi Hakkında S.S.S.
0 Yorum
0 yorum
Yorum Yaz