Fungoid krem nasıl kullanılır? Ne işe yarar?

Fungoid krem kullananlar şikayetlerinin bir bir azaldığından söz ederek, yüzeysel mantardaki savaşı başarıyla yendiklerini dile getiriyorlar. Gözde kremlerin başında gelen Fungoid krem fiyatı 9.87 TL olarak eczanelerde kendisini göstermeyi başardı. Bunun yanı sıra Fungoid krem muadili olarak ise kendisi gibi tam bir fiyat performans ürünü olan Albacort kremin geldiğini söyleyebiliriz. Şimdi hep beraber Fungoid kremin yan etkileri, nedir ve yorumlarına göz atalım.

Yazımız Fungoid kremin prospektüsü baz alınarak yazılmıştır. Herhangi bir öneri veya tavsiye içermemektedir.

Fungoid krem nasıl kullanılır? Ne işe yarar?

Fungoid krem nedir?

15g ve 30 g'lık tüplerde satışa sunulan Fungoid krem yapısında iki önemli madde taşımaktadır. Bunlar izokonazol nitrat ve diflukortolon valerattır.  İzokonazol nitrat derinin fungal hastalıkları tedavi eder ve diflukortolon valerat derinin enflamasyonunu baskılar ve kaşıntı, yanma ve ağrı gibi şikayetleri yatıştırır.

Etkin maddeler: 1 g FUNGOİD, 10 mg (%1) izokonazol nitrat ve 1 mg (% 0,1) diflukortolon valerat içerir.

Yardımcı maddeler: Sorbitan stearat, setostearil alkol, likit parafin, polisorbat 60, parafin, disodyum edetat, demineralize su

Fungoid krem ne işe yarar?

Fungoid krem son günlerde dilden dile dolaşan kremlerden birisi olmayı başardı. Amacına uygun kullanıldığında maksimum verim gösteren Fungoid krem, ağır iltihabi veya ekzemalarla birlikte seyreden (örneğin ellerde, parmak araları, kasık ve genital bölgelerde) derinin yüzeysel mantar enfeksiyonlarının başlangıç veya ara tedavisi için kullanılır.

Fungoid krem nasıl kullanılır?

Fungoid kremi doktorunuz veya eczacınız herhangi bir uygulama şekli belirtmediyse günde 2 kez kullanabilirsiniz. Tedavinin 2 haftayı aşmamasına özen gösteriniz. Bölgenin kuru ve temiz olmasına özen gösteriniz. Daha sonra yıkanan eller ile ince bir tabaka halinde bölgeye uygulayınız. 

Fungoid kremin yan etkileri

Her kremde olduğu gib Fungoid kremi kullananlarda ise yan etkiler mevcuttur. Bunlardan yaygın görülenleri şu şekildedir:

  • Uygulama bölgesinde ciltte tahriş veya yanma hissi

Bunların yanı sıra vücudun diğer bölgelerinde meydana gelebilecek olan yan etkiler vardır. Bunlar ise şu şekildedir:

  • Deride incelme (cilt atrofisi)
  • Kıl köklerinin iltihaplanması (folikülit)
  • Vücut kıllanmasında artış (hipertrikoz)
  • Kılcal damarlarının genişlemesi (telanjiyektazi)
  • Ağız çevresindeki deride iltihaplanma (perioral dermatit)
  • Deride renk değişikliği
  • Akne 

Fungoid kremin yaygın olmayan yan etkileri ise şu şekildedir:

  • Uygulama bölgesinde kızarıklık (eritem) veya kuruluk
  • Stria (deri içi şerit oluşumu) 

Son olarak ise bilinmeyen yan etkileri ise:

  • Uygulama bölgesinde kaşıntı (pruritus) veya kabarcıklar (vezikül)

Fungoid kremi kimler kullanmamalı?

Bazı kremleri, bazı insanlar kullandığında geri dönüşü olmayan etkiler bıraktığını söylememiz mümkündür. Bunları şu şekilde sıralamamız mümkündür:

  • Eğer ki Fungoid kremin yapısında bulunan herhangi bir kreme alerjiniz var ise
  • Tüberküloz yani halk arasında bilinen ismi ile verem ve frengi hastalığı ile ilgili deri lezyonlarınız mevcut ise
  • Virüsten kaynaklanan bir enfeksiyonunuz var ise örn. Herpes, zona veya suçiçeği (Varicella, Herpes zoster)
  • Yüzünüzde kronik olarak cilt inflamasyonu varsa gül hastalığı gibi, ağız çevresindecilt inflamasyonu varsa (perioral dermatit) veya tedavi edilecek bölgede bir aşı sonrası bir deri reaksiyonu varsa Fungoid kremi kullanmamanız gerekmektedir.

Fungoid krem hamilelikte kullanımı 

Fungoid kremi doktor kontrolü altında kullanmanız gerekmektedir, hele ki birde hamile iseniz. Çünkü Glukokortikoidler anne karnındaki bebeğin gelişiminde risk oluşmasını önlemek için gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Daha sonrasında ise prospektüsünde yer alan bilgide ''Özellikle bir sargıyla kapalı olarak kullanımdan, vücudun geniş alanlarına uygulamaktan veya uzun süreli kullanımdan kaçınınız.'' ifadesi yer almaktadır.

Fungoid krem emzirme döneminde kullanımı

Emzirme döneminde Fungoid krem kullanımı bebekte yan etkilere neden olabilir. Dolayısıyla anne ve bebeğin sağlığı için doktor kontolünde kullanılmalıdır. Özellikle göğüs çevresine sürülmemelidir. Bununla birlikte ücudun geniş alanlarına uygulamaktan veya uzun süreli kullanımdan uzak durulması gerekmektedir. 

Fungoid krem bebeklerde kullanımı

Fungoid krem hakkında 2 yaşından küçük çocuklarda güvenliği ile ilgili sadece kısıtlı veri mevcuttur. Dolayısıyla bebeğe kalıcı bir hasar bırakmamak için doktor kontrolünde kullanılması gerekmektedir. 

Fungoid krem vajinada nasıl kullanılır?

Vajina pH dengesi bozulmaması gereken ve her kremin sürülmemesi gereken bir bölgedir. Vajinanızın dış kısımlarına Fungoid krem kullanabilirsiniz. Aynı zamanda genital bölgelere uygulanırsa, bileşenlerinden bir kısmı prezervatifler veya diyaframlar gibi lateks ürünlerde hasar oluşturabilir. Bu nedenle, bunlar doğum kontrolü veya HIV enfeksiyonu gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı koruyucu etkilerini yitirmiş olabilirler.

 

 

 

 

 

Kaynak: Cemre

Fungoid krem nasıl kullanılır? Ne işe yarar? Hakkında S.S.S.

0 Yorum

Yorum Yaz

e-Posta adresiniz açık bir şekilde yazılmayacaktır. * alanlar zorunludur.

0 yorum